Συμμετοχή του Χαλλουμιού στο MasterChef 4

  • by Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών
  • Απρ 30, 2020
  • 0
  • Category:

Για μία ακόμη φορά το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηένου και την κα Γεωργία Χατζηθεοχάρους Υπεύθυνη Προγράμματος Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Αθηένου, εξασφάλισε τη συμμετοχή του Χαλλουμιού και άλλων Κυπριακών τυροκομικών προιόντων, στο διαγωνισμό μαγειρικής MasterChef 4 στα πλαίσια της συνεχούς προώθησής στον Ελλαδικό χώρο.

Η παραγωγή του MasterChef 4 συνεργάστηκε με την  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να δημιουργήσει την 8η ομαδική δοκιμασία για τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Κυριότερος στόχος αυτής της δοκιμασίας ήταν να “συστήσει” στους διαγωνιζόμενους του MasterChef 4 υλικά φτιαγμένα με περιβαλλοντική ευαισθησία από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Πράσινης Συμφωνίας.

Η ιδιαίτερη αυτή μαγειρική δοκιμασία φιλοξενήθηκε στον πρωτοποριακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος  όπου πρωταγωνίστησαν τα υλικά και οι γεύσεις της αγαπημένης μας Κύπρου και των υπολοίπων ευρωπαικών χωρών. Οι  τρεις ομάδες κλήθηκαν να συνδυάσουν τα υλικά αυτά με στόχο να δημιουργήσουν πιάτα υψηλής αισθητικής και γεύσης .

Φιλοξενούμενοι κριτές στη δοκιμασία αυτή, εκτός από τους κορυφαίους Chefs της εκπομπής, Σ. Κοντιζά, Γ. Ιωαννίδη, Λ. Κουτσόπουλο ήταν και:  ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και υπεύθυνος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού μας Τρόπου Ζωής, κος Μαργαρίτης Σχοινάς και η  Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , κα Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Το Χαλλούμι, το κατεξοχήν παραδοσιακό  τυροκομικό προιόν της Κύπρου μας, πρωταγωνίστησε σε πιάτα ορεκτικών αποδεικνύοντας ότι είναι ένα προϊόν παγκόσμιας εμβέλειας.  

 

Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 27 Απριλίου 2020.

Δείτε το επεισόδιο εδώ: https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/masterchef-4-s4e54-2742020-omadiki-dokimasia/