“Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives”- Ουάσινγκτον

  • by Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών
  • Νοέ 25, 2019
  • 0
  • Category:

Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση: “Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives” που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον την Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Εμπορικός Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ιωσήφ Κυπραίος.

Οι θεματικές συζητήσεις του συνεδρίου ήταν γύρω από ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, οικονομίας και ανάπτυξης, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ ΗΠΑ και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ με τη βοήθεια των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας θέματα ενέργειας, ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη ζώνη της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν οι: Wilbur L. Ross, Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ, Francis R. Fannon, Υφυπουργός Ενεργειακών Πόρων, Philip T. Reeker, Υφυπουργός, Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, η Eleni Kounalakis, Αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, και Chris Van Hollen, Γερουσιαστής του
Μέριλαντ.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι:  Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας και Αντώνης Διαματάρης, υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού το «Delphi Economic Forum» με την «Καθημερινή».