To K.E.K.A και ο οργανισμός Enterprise Greece προβάλλουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου

Πρεσβείας της Κύπρου
  • by Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών
  • Μαρ 12, 2019
  • 0
  • Category:

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2019 | Το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθήνας (Εμπορικό τμήμα Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα), ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τη Λέσχη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών διοργανώνουν πολυμελή αποστολή, στην Κύπρο, από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2019. Στόχος της τετραήμερης αυτής επίσκεψης είναι η τόνωση της εξωστρέφειας, η προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών της Κύπρου και η προώθηση κλάδων με έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει επισκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Υφυπουργείο Ναυτιλίας και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, συναντήσεις εργασίας με αρμόδιους κλαδικούς φορείς της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των αγροτικών προϊόντων, προκαθορισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε διάφορες πόλεις (Λάρνακα, Λευκωσία,  Λεμεσό και περιοχή Αμμοχώστου). Στην αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι 23 χωρών.

Η σταθερά ανοδική τροχιά ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και η ενίσχυση της ρευστότητας από τον αναδιαρθρωμένο τραπεζικό τομέα, έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική στην αγορά εργασίας και πρόσφορο έδαφος για επίδοξους διεθνείς επενδυτές. Το ρυθμιστικό πλαίσιο της Κύπρου, σε συνδυασμό με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτει σε μία σειρά από παραδοσιακούς, αλλά και καινοτόμους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας την έχουν καταστήσει δελεαστικό επιχειρηματικό προορισμό παγκοσμίως.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (CCCI), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ο Οργανισμός Invest in Cyprus (με τον οποίο ο Enterprise Greece έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας από το 2012), το Enterprise Europe Network και ο οργανισμός Cyprus Investment Funds Association (CIFA).