6 Κυπριακά Οινοποιεία στον 16ο Χάρτη των Γεύσεων

  • by Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών
  • Νοέ 01, 2018
  • 0
  • Category:

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού της Κύπρου και το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών συμμετέχουν  με κρατικό περίπτερο στην 16η διοργάνωση του «Χάρτη των Γεύσεων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2018. Στο φετινό «Χάρτη των Γεύσεων» η Κύπρος εκπροσωπείται από τα πιο κάτω οινοποιεία:

  1. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΗ» ΛΤΔ
  2. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΥΜΑΝΔΑΡΙΑΣ» ΛΤΔ
  3. ZAMBARTAS WINERIES LTD
  4. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΟΥΝΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΤΔ
  5. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΑΚΚΑΣ
  6. Κ&Κ VASILIKON WINERY (LTD) KATHIKAS

Ο «ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ», έχει αναδειχθεί σε σημείο συνάντησης τόσο για τους οινόφιλους όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την Ελλάδα και πρόκειται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες.

Τα κυπριακά οινοποιεία θα παρουσιάσουν τις γηγενείς ποικιλίες «Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο και Γιαννούδι», την «Κουμανδαρία», τη «Ζιβανία» καθώς και γλυκά κρασιά «Μοσχάτο Αλεξανδρείας», στο κοινό της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 16ης διοργάνωσης του «Χάρτη των Γεύσεων» (www.mapofflavours.gr).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πάνω από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και εταιρείες που παρουσίαζαν  αξεσουάρ για το κρασί, καθώς και διάφοροι οργανισμοί και φορείς. Ο φετινός «ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2018» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι  μία από τις εκδηλώσεις του θεσμού “Thessaloniki Food Festival”.