6 Κυπριακά Οινοποιεία στον 14ο Χάρτη των Γεύσεων

  • by Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών
  • Δεκ 30, 2016
  • 0
  • Category:

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού της Κύπρου και το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών συμμετείχαν με κρατικό περίπτερο στην 14η διοργάνωση του «Χάρτη των Γεύσεων», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ’ του Λιμένα Θεσσαλονίκης, στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016. Στο φετινό «Χάρτη των Γεύσεων» η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τα πιο κάτω οινοποιεία:

  1. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΗ» ΛΤΔ
  2. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΥΜΑΝΔΑΡΙΑΣ» ΛΤΔ
  3. ZAMBARTAS WINERIES LTD
  4. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΟΥΝΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΤΔ
  5. ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΟΥΣΕΙΟ
  6. Κ&Κ VASILIKON WINERY (LTD) KATHIKAS

Ο «ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ», έχει αναδειχθεί σε σημείο συνάντησης τόσο για τους οινόφιλους όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την Ελλάδα, προσέλκυσε και φέτος χιλιάδες επισκέπτες.

Ιδιαίτερη αίσθηση σημείωσε η παρουσία, Κυπρίων οινοποιών που παρουσίασαν τις γηγενείς ποικιλίες «Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο και Γιαννούδι», την «Κουμανδαρία», τη «Ζιβανία» καθώς και γλυκά κρασιά «Μοσχάτο Αλεξανδρείας», στο κοινό της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 14ης διοργάνωσης του «Χάρτη των Γεύσεων» (www.wineplus.gr).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 115 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και εταιρείες που παρουσίαζαν  αξεσουάρ για το κρασί, καθώς και διάφοροι οργανισμοί και φορείς. Ο φετινός «ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2016» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ήταν μία από τις εκδηλώσεις του θεσμού “Thessaloniki Food Festival”.

Οι επισκέπτες έζησαν ένα υπέροχο οινικό σαββατοκύριακο σε ένα ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον. Με ένα ποτήρι για γευστική δοκιμή στο χέρι, περιπλανήθηκαν στο ισόγειο και τον όροφο της Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα. Ανάμεσά τους σημαντικές ετικέτες, αλλά και νέες κυκλοφορίες του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα. Συγχρόνως ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού,  συνομίλησαν με τους ίδιους τους οινοποιούς και γνώρισαν καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Κυπριακό σταντ επισκέφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών δοκιμάζοντας γηγενείς ποικιλίες, καθώς και τη μοναδική Κουμανδαρία και Ζιβανία (οινολόγοι, καβίστες, sommeliers, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και καταναλωτές), οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία για ενημέρωση σχετικά με την περιοχή που ευδοκιμούν, καθώς και λεπτομέρειες για την οινοποίηση τους. Τα σχόλια τους για τη μοναδικότητα των γεύσεων τους ήταν πολύ ενθαρρυντικά.